USAR.nl behaalt voor de derde keer op rij de hoogste vn classificatie "Heavy Team"

  • Tinglev

Van vrijdag 25 t/m zondag 27 januari 2019 heeft USAR.NL onder lastige omstandigheden hard gewerkt om de hoogste en lastigste internationale classificatie “Heavy Team” van de VN te verdienen. Zij hebben deze test met glans doorstaan. Dit gebeurde in het Deense plaatsje Tinglev tijdens een grote internationale oefening. Ook de komende jaren mag USAR.NL weer de fel begeerde INSARAG badge dragen. De classificatie van internationale reddingsteams kent drie klasse in oplopende capaciteit: light, medium en heavy.

USAR.NL heeft met de classificatie Heavy Team laten zien dat zij de meest lastige reddingsacties in stedelijk gebied aan kunnen. Hierbij heeft zij aangetoond te werken volgens de internationale afspraken en ook in staat te zijn in internationaal verband reddingsacties te kunnen coördineren. Hierbij moet een team voor minimaal tien dagen geheel zelfvoorzienend zijn om het getroffen land niet nog meer te belasten.

Maandag in de loop van de dag keert het team terug naar huis.

Insarag classified heavy team

Het werk

Inzet Beiroet na zware explosie

explosie beiroet

Inzet in Turkije na zware aardbeving

Aardbeving Turkije

Het team

Het USAR-team heeft een multidisciplinair personeelsbestand van ca 145 medewerkers en is verdeeld over vier reddingsgroepen.

Ontdek alles over het team