Explosie in Rotterdam

Op zondag 1 februari rond 16.30 uur ontving de meldkamer Rotterdam-Rijnmond meldingen van een explosie gevolgd door brand in de Moddermanstraat in Rotterdam-Schiebroek. Gezien de omvang van het incident en het aantal meldingen is er zeer snel opgeschaald naar ‘zeer grote brand’, en is uiteindelijk GRIP 2 gemaakt. In twee woningen op de 3e verdieping van het flatgebouw waar de explosie plaatsvond was sprake van een uitslaande brand. Deze woningen zijn geheel verwoest. De overige appartementen in het gebouw liepen zware schade op en zijn voorlopig onbewoonbaar verklaard. Ook bij de omliggende flatgebouwen en woningen in de omtrek was er sprake van enorme glasschade en veel ontzette kozijnen, deuren en plafonds.

media-tv-rotterdam-rijnmond-explosie

Geen slachtoffers aangewezig
Om er zeker van te zijn dat er geen slachtoffers meer onder het puin in de getroffen flat waren, is een deel van het Urban Search and Rescue (USAR-) Team gealarmeerd. Drie reddingsgroepen, hondengeleiders met hun honden, logistieke ondersteuning en de USAR trailer zijn ingezet om te zoeken naar mogelijke slachtoffers en vermisten. Na de zoektocht bleken er geen slachtoffers meer aanwezig te zijn.

Het werk

Gasexplosie Den Haag

Instorting Pearle Den Bosch

Het team

Het USAR-team heeft een multidisciplinair personeelsbestand van ca 145 medewerkers en is verdeeld over vier reddingsgroepen.

Ontdek alles over het team