10 jarig bestaan USAR.NL
ma 10 maart 2014

Op 8 maart 2014 vierde USAR.NL het 10 jarig bestaan. Hieronder een persbericht en de door USAR-lid Ruud Natrop gemaakte film met een impressie van USAR.NL van de afgelopen 10 jaar.Omroep West:http://w...

[Lees verder]

Oefening Skyfall november 2013[Bekijk de serie]

Herclassificatie USAR.NL 2011[Bekijk de serie]

Stitch redt vermiste vrouw

05-12-2012

Een verslag van Stèphan:
Vorige week zijn we met de hondengeleiders van USAR.NL 3 dagen voor training in België geweest. Toen ik afgelopen woensdag thuiskwam werd ik na een paar uur gebeld ivm een vermissing van een vrouw in Maarn.
Haar voertuig was zojuist door de politie bij het Henschotermeer in Woudenberg aangetroffen.
Omdat de vrouw mogelijk nog te redden was, vroegen collega's of ik ter plaatse wilde gaan. Inmiddels was ook al de heli van de politie in de lucht om te gaan zoeken.
Al vrij snel kreeg de heli in het bosgebied een warmtebronnen het vizier, omdat de locatie lastig te bepalen was heb ik mijn reddingshond, Stitch, het gebied laten afzoeken.
Al vrij snel gaf Stitch een keurige melding en ben ik naar zijn geblaf toe gelopen. Ik zag dat hij bij een vrouw die op de grond lag stond te blaffen. Ik voelde geen pols of ademhaling en ben na mijn positie te hebben doorgegeven gaan reanimeren tot de ambulance kwam.
De ambulance heeft haar vervolgens in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Gisteren heb ik van collega's te horen gekregen dat de vrouw het naar omstandigheden goed maakt en dat zij van de intensive care af is.

Voor Stitch is dit zijn eerste geslaagde reddingsactie en ben daarom stiekem ook best wel trots op hem. Helemaal omdat ik hem van pup af heb opgevoed is en het de eerste American Staffordshire Terriër ter wereld is die deze functie beoefend (volgens mij zelfs de eerste en enige van het ras ter wereld die voor de overheid werkt).

Al met al een geslaagde actie en zeer goede samenwerking. Voordat ik de vrouw gevonden had was ik net voornemens om meer reddingshonden van USAR.NL via het KLPD ter plaatse te krijgen, maar dit was niet meer nodig.


Groetjes,

Stèphan en Stitch

Bijlagen:
jpg stitch_1.jpg

jpg stitch_2.jpg

jpg stitch_3.jpg